Tämän somekurssin viimeisenä tehtävänä oli tarkoitus pohtia: miten hyödynnän sosiaalista mediaa tulevaisuudessa

Luulen, että jatkan melko samanlaisena sosiaalisen median käyttäjänä jatkossakin. Facebookkia päivitän toisinaan ja Instagramiin lisäilen kuvia aina silloin tällöin. Toisaalta oma työtilanteeni on muuttunut kurssin aikana, joten se voi tuoda mukanaan uusia "paineita" entistä suuremmalle sosiaalisen median hyödyntämiselle. Aloitin Pentik yrittäjänä elokuun alusta, joten siihen nivoutuva lifestyle bloggaus voisi olla ihan varteen otettava vaihtoehto. Nyt se olisi helpointa aloittaa, kun bloggauksen perusteet on tullut kurssin aikana selviksi.

Ehkä suurinpana jarruttajana lifestyle blogin toteutukselle on se, että kuka tahansa voisi sitten kommentoida blogiani nimettömänä. Luulen, että sieltä tulisi aika paljon myös negatiivista palautetta ja luulen että sen vastaanottaminen olisi liian kuluttavaa. Olen huomannut, että toisinaan bloggareille ja myös esimerkiksi Instagramissa ihmiset antavat todella julmaa ja negatiivista palautetta. Aivan kuin tarkoituksena olisikin vain loukata. En ymmärrä jatkuvan negatiivisen kommentoinnin tekijöitä. Jos heitä seurattavat ihmiset, tapahtumat, mitkä tahansa niin paljon pistelee vihaksi, eivätkö he voisi vain lakata seuraamasta? Luulen, että he saavat toisen mielen pahoittamisesta itselleen kenties paremman mielen. Itse olen yrittänyt noudattaa vanhaa käytös sääntöä: jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole hiljaa!

Olen monesti miettinyt, kuinka tärkeää olisi oikeasti enemmän keskittyä itse elämään kuin vain selata silmät ristissä vaikka facebookin feediä ja katsella kaiken maailman mainoksia tai sitä kuinka joku vuosien takainen luokkakaveri on tehnyt sitä ja tätä. Eli hieman ristiriitainen on suhtautumiseni someen ja siihen, kuinka sitä mahdollisesti jatkossa hyödynnän. Vai tekisinkö kenties valtavirrasta poikkeavan liikun ja jättäysin pois kaikista sosiaalisen median sovelluksista? Aika näyttää!

Kiitos lukijoille, päätän tältä erää tähän! :)

-Kakerepale-